Historie

Midgetgolfbaan 'De Leeuwenkuil' in het mooie Gooimeer dorp Muiderberg bestaat al sinds 1967. De naam Leeuwenkuil komt uit een ver verleden, toen het destijds kale stuk land door soldaten uitgegraven werd om er zandzakken mee te vullen.

 

Sinds de oprichting heeft de Midgetgolfbaan haar gezellige karakter altijd weten te behouden. 13 Mei 1997 was een grote dag in de geschiedenis van 'De Leeuwenkuil'. De Midgetgolfbaan vierde toen namelijk haar 30-jarig jubileum met een spectaculaire

feestweek. In deze heugelijke week bezochten de Muiderbergse scholen en verenigingen op uitnodiging de Midgetgolfbaan. Naast het golfen konden de kinderen genieten van de mini-kermis met luchtkussen en zweefmolen.

 

Ook de kinderen uit het bij Tsjernobyl gelegen Zhlobin, die in Muiderberg en Muiden verbleven, werden met hun gastgezinnen verblijd met een heerlijk dagje uit. Uit handen van Willeke Alberti ontvingen zij een prachtig boek met prenten van Tom Manders.

 

De feestviering werd op spectaculaire wijze officieel afgesloten door Burgemeester Smith van Muiden. De heer Smith diende de bal op één van de achttien banen naar de daartoe bestemde plaats te manoeuvreren, waardoor hij een dertigtal ballonnen de lucht in stuurde. Voor de drie inzenders van de ballonnen die het verst waren gekomen, lagen cadeaubonnen klaar. De afgelopen jaren is 'De Leeuwenkuil' flink gegroeid. Zo is het assortiment flink uitgebreid met pannenkoeken, complete menu's en vele heerlijke soepen uit eigen keuken. Daarnaast gaat 'De Leeuwenkuil' met z’n tijd mee en is er de laatste jaren dan ook veel gemoderniseerd.

 

In 2005 is er een splinternieuwe speeltuin geplaatst die uiteraard aan de huidige normen voldoet en waar onze jonge gasten nog jarenlang veel speelplezier aan zullen beleven. De oude midgetgolfbanen zijn in het voorjaar van 2006 na 35 jaar van speelgenot vervangen door nieuwe 18-holes wedstrijdbanen. En daar zijn we best trots op!

 

Aan de geschiedenis van Midgetgolfbaan 'De Leeuwenkuil' zal nog veel worden toegevoegd. Kortom: wordt vervolgd!